Працюємо щодня 9: 00–18: 00 без обіду

Back to all Post

31bardziy

Бардзій Василь Ігорович народився 15 січня 1989 р. в м. Долина.

Навчався в Одиницькій ЗОШ до 8 класу, після чого продовжив навчання в Долинському природно-математичному ліцеї на фізико-математичному відділі.

У 2006 р. вступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, де отримав повну вищу освіту за спеціальністю “Автомобілі і автомобільне господарство” – інженер-механік.

На базі інституту закінчив військову кафедру і отримав звання молодший лейтенант.

 У 2021 році здобув другу вищу освіту (заочно) в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Спеціальність “Цивільна безпека”.

В червні 2022 року Василю прийшла повістка, хоч він і мав бронь на роботі, не роздумуючи поповнив лави ЗСУ. В званні лейтенант зайняв посаду командира гірсько-штурмового взводу 1 рота 3 взвод 109 батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Мав позивний “Бос”.

Перебував на навчанні у Коломиї. Попри військове навчання займався самоосвітою – читав спеціалізовану військову літературу для кращого майбутнього виконання обов’язків командира. В званні молодший лейтенант став командиром взводу, а вже у листопаді 2022 р. отримав звання лейтенант, чим дуже пишався. І, навіть, в майбутньому мріяв стати генералом.

Був надзвичайно розумним і розуміючим командиром для своїх побратимів.

 В жовтні 2022 р. захищав Україну в Донецькій області на Бахмутському напрямку, перебуваючи весь час на нулі.

 На напрямку Соледар с. Роздолівка. 9 січня, під час важкого бою зник безвісти і більше не виходив на зв’язок.

15 січня йому мало виповнитись 34 роки. Всі молились щоб він був живий, можливо перебував у полоні, але, на жаль, у травні 2023 р. прийшов збіг ДНК загиблого героя з ДНК матері Василя.

 Поховання відбулося у рідному місті Долина 23 травня 2023 року.

Add Your Comment

Веб-сайт Краєзнавчого музею "Бойківщина" Тетяни і Омеляна Антоновичів розроблено за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). Проект ПРОМІС впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Контент веб-сайту є виключно думкою авторів та необов’язково відображає офіційну позицію Міністерства міжнародних справ Канади та ФКМ. Більше про Проект ПРОМІС на веб-сайті, (натисніть на картинку, щоб перейти).